Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

Ciri Blog

Netus et malesuada fames ac turpis egestas integer diam quam nulla porttitor massa amet purus gravida quis blandit.

A közlekedésbiztonsági szakember válaszol – Csörgő László / Drivingcamp

Statisztikák szerint, a közúti közlekedési balesetek 90 %- a köthető a gépjárművezető hibájához, azaz a járművét vezető személy készségszintjéhez, felkészültségéhez, általános állapotához és felelős magatartásához.

A legtöbb esetben a sebesség nem megfelelő megválasztása a probléma gyökere- fontos, hogy a KRESZ alapszabályai szerint értelmezett közúti jelzéseket érdemes komolyan vennünk (ráadásul, kötelező!!). A legnagyobb probléma a „rutinból közlekedés”, ha valaki ugyanazon az útszakaszon jár nap, mint nap hosszú éveken keresztül, tompul a figyelme, hiszen az autó „magától is hazatalál” sok esetben a gépjárművezető „nincs jelen”, így egy hirtelen helyzet kezelhetetlen problémát okozhat. Rendszeresen találkozunk a vezetéstechnikai képzések során olyan megnyilatkozásokkal a résztvevők részéről, hogy mit tudtok nekem mutatni 40 éve vezetek…” .

Fontos a rutin, azonban van egy tényező, amelynek hatásait egészen egyszerűen nem vagyunk képesek érzékelni, ez pedig a FIZIKA.  A vezetéstechnikai tréningek során ezeket a hatásokat vizsgáljuk meg, és mutatjuk be a gyakorlatban, majd a tréning után elhangzik, a másik kedvenc mondatunk „… ezt nem gondoltam volna.”

Fontos körülmény a gépjárművezető készségeinek aktuális állapota, tapasztalatból tudom, hogy a vezetéstechnikai tréningeken résztvevők 80%-a nem tud helyesen vészfékezni és kikerülni.

Ennek az az oka, hogy a rendkívüli helyzetek nem mindennaposak, azaz nem használjuk, gyakoroljuk ezeket a mozdulatsorokat. Vészhelyzetben legjobb tudásunk szerint reagálunk, azonban az esetek igen nagy százalékában nem megfelelő hatékonysággal. Stressz helyzetben ráadásul a tudatunk beszűkül, az amúgy is megkopott készségeink nem nyújtanak biztonságot, nagy eséllyel rossz döntést hozunk.

A Siren7MAX egy jó eszköz, azonban, csak egy eszköz a balesetek megelőzéséhez, segít egy olyan hanggal, amely nincs jelen a vadak hétköznapi életében, ezért hiszem, hogy hasznos!

Fontos azonban, hogy felelős, defenzív szemléletű és felkészült gépjárművezető nélkül nincs védelem, bármikor megtörténhet a baj!

Fentiek alapján azt gondolom, hogy minden olyan eszköz, amely segít nekünk megelőzni a baleseteket hasznos és szükséges, használják a Siren7MAX vadriasztót, de javaslom, ezzel párhuzamosan jöjjenek el egy vezetéstechnikai tréningre is!

Csörgő László

Vezető instruktor

Drivingcamp Hungary

Related Posts
author

Devon Lane

Archive
Follow us